Rady do kuchyně

  •     když místo cukru dáme do pečiva med, je vláčnější, chutnější a déle vydrží.
  •     1 lžíce medu má stejnou výživovou hodnotu jako 2 slepičí vejce
  •     med neskladujeme v chladničce, chráníme ho před denním světlem a zvláště před sluncem
  •     med skladujeme ve skle nebo porcelánu při teplotě 15 st. C v temnu
  •     med chráníme před vzdušnou vlhkostí
  •     medem lze nahradit cukr, 1l medu = 1,25 kg
  •     sladkost medu je 75% sladkosti cukru
  •     při pečení ho dáme cca o polovinu více než bychom dali cukr
  •     při pečení z medu přidáváme 1 lžičku jedlé sody, ta neutralizuje kvasy a zkypří těsto
  •     k rozpouštění zkrystalizovaného medu nikdy nepoužíváme mikrovlnnou troubu!
  •     med stačí ho rozehřát ve vodní lázni do 45 st. C.
  •     při vaření masa v omáčce můžem přidat 1 lžíci medu, aby nám tuhé maso změklo